24 Mozas

DruifTinta de Toro 100%
Rijping6 maand Franse eik van respectvolle landbouw
RegioD.O. Toro - Zamora - Castilië en León
WijnhuisDivina Proporción
Alcohol13,50 %
Jaar2021
Inhoud750 ml
BiowijnneenMeer details

60 Producten op voorraad

13,95 € tax incl.

Regio: D.O. Toro. Het wijngebied ligt ten noordwesten van Madrid aan de rivier de Duero (in Portugal Douro geheten) en grenst in het oosten aan het wijngebied Rueda.
Druif: 100 % Tinta de Toro (variant van de Tempranillo) - wijnranken minimum 30 jaar, lage productie. Conventionele "crianza" methode. Het resultaat is een sensuele en vrouwelijke wijn: een goede vertegenwoordiger van de Toro wijnen maar zachter en met meer harmonie. Het is recentste creatie van een jong en beloftevol wijnhuis!
Proef:
Granaatrode wijn met paarse rand. Intens fruitig bouquet dat herinnert aan zwart fruit zoals rijpe braambessen. We nemen ook hinten van kokosnoot en sporen van specerijen waar. De tannines zijn goed gebalanceerd, waardoor de wijn ietwat droog in de mond is. Deze wijn heeft een mooie structuur en een goede aciditeit. We merken vooral smaken van zwart fruit en van hout op. De 24 Mozas heeft een zeer aangename en lange afdronk.
Folklore:
Met deze wijn willen de wijnmakers eer brengen aan hun cultuur. De naam betekent "24 meisjes" en is geïnspireerd naar een lied "Oom Babu" waarin verhaalt wordt over 24 jonge meisjes die naar een trouw gingen, ze waren in feite met 25 want de 25ste was de bruid. Heel speciaal is de kurk: de tekst van het lied is op de kurk gedrukt!
Guía Peñin: 88 punten